סגולות שמן הזית ברפואה הסינית

דוד פרלה

שמן הזית מופק מזיתים, ונחשב למשובח שבמיני השמנים. הוא בעל טעם אופייני מריר לעתים ומעודן, ומשמש בעיקר לתיבול ולטיגון. שמן הזית משמש מרכיב חשוב במטבח הים התיכוני, עוד מאז ימי קדם כחומר גלם ליצור מוצרים קוסמטיים – סבון, מוצרי סיכה לגוף ותכשירי שיער. בשל הקושי בהפקת כמות גדולה של שמן מן הזיתים שנמסקו וההבדלים הבולטים בין שמן זית משובח לבין שמן זית שאינו כזה, נחשב השמן למיוחס ובעל סגולות של קדושה ויחוד.

שמן הזית יכול לסייע להוריד את ההסתברות למחלות לב, הפרעות ושבץ לב. השמן מוריד את רמת הכולסטרול הרע (LDL) מבלי לפגוע בכולסטרול הטוב (HDL), כך שהיחס ביניהם משתפר ומשפיע על רמת הכולסטרול הכללית. מסייע גם בהורדת לחץ דם ובמקרים של מחלות כרוניות, מאחר שהוא מכיל מרכיבים נוגדי חמצון, הנלחמים ברדיקלים חופשיים בגוף. הוא גם מקטין את ההסתברות למחלות הסרטן על ידי מניעה והשמדת תאים סרטניים. בזכות תכולת הפוליפינול שבו, שמן הזית הוא בעל השפעות אנטי דלקתיות על הגוף. בנוסף, מזרז הפרשת מיצי עיכול, מגביר את פעילות המעיים ומרכך עצירות, מביא ליציבות רמות הסוכר בדם, שומר על גמישות העור והאלסטיות ומחזק ומרענן את רקמות העור. תומך בספיגת סידן הזקוק לוויטמין D שמסיס בסביבה שומנית. מומלץ לתקופת הינקות כיוון שהוא בעל השפעה אופטימאלית, מבין שאר השמנים, על התפתחות העצמות וספיגת הסידן בהם. מסיבה זו הוא גם מומלץ למבוגרים, כאשר ספיגת הסידן נלחמת בבריחת הסידן האופיינית לגילאים אלו, בשילוב עם חומצות השומן שבו.

סוגי השמנים ברפואה הסינית:

  • שמן שומשום – טעמו מתוק, פועל על מרידיאן הקיבה בכיוון מטה, מוריד יאנג עולה. מספק אנרגיה קרירה, לכן מטהר חום, מטפל בעצירות הנובעת מיובש וחום במעי. מנטרל רעלים.
  • שמן סויה – בעל אנרגיה חמה, טעם חריף, כיוונו כלפי מעלה, לכן מחזק יאנג, מניע צ'י ודם, מפזר קור.
  • שמן אבוקדו  בעל אנרגיה קרירה, טעם מתוק, מחזק צ'י ודם, מלחלח ראות ומעי גס, מהרמן את הכבד. עשיר בויטמינים ומינרלים.
  • שמן בוטנים – בעל אנרגיה ניטראלית, טעם חריף, כיוון מעלה. מטפל בעצירות שמקורה בתולעים.
  • שמן זית – בעל אנרגיה ניטראלית, טעם מתוק, חמוץ. פועל על מרידיאן הראות והקיבה. מטפל במחלות כבד וכיס מרה, מוריד לחץ דם, מועיל לסוכרת, תנועת מעיים ומשפר זיכרון.

טיפים לשימוש יום יומי בשמן זית (בנוסף לתיבול המזון):

לבעיות קוצר נשימה – לערבב חלקים שווים של שמן זית וחומץ, לחמם מעט ולעסות את בית החזה והגב. לאחר מכן, לכסות את המקום.

להצטננות וגודש באף – למרוח טיפות שמן זית סביב האף ולטפטף גם לתוכו. מקל על הנשימה.

דלקת אוזניים – מחממים שמן זית כתית בכבישה קרה בכפית עם שום פרוס דק עליו מביאים לתסיסה. כשהוא פושר ניתן לטפטף לתוך האוזן.

להורדת לחץ דם גבוה – להרתיח עלי זית ולשתות את הנוזל מספר פעמים ביום.

לסבוריאה ופסוריאזיס של הקרקפת – למרוח שמן זית על אזור הקרקפת, עוזר לריכוך העור והורדת הקשקשת.

יצירת
קשר

    השאירו פרטים

    ואחזור אליכם בהקדם

    03-5344006 לקביעת תור

      השאירו פרטים

      ואחזור אליכם בהקדם