מתכון בריא – מרק מיסו יפני

דוד פרלה

החורף המתאפיין בגשמים שייך ברפואה הסינית ליסוד המים, אשר קשור לכליות ולשלפוחית השתן. איברים אלה מאזנים את המים בגוף. בחורף הקר והיבש צפויות תופעות של יובש רב בעור וצפויה החרפה במחלות עור המאופיינות ביובש, כקשקשת, סבוריאה דרמטיטיס ופסוריאזיס.

יסוד המים קשור לטעם המלוח ולצבע השחור. אלה מצביעים על כך שחשוב מאוד לשתות גם בחורף כשלא חם, להרבות באכילת מרקי ירקות ומרקי שורש ובשתייה חמה. הטעמים המלוחים והמרים מכוונים את האנרגיה פנימה ולמטה ולכן מתאים לצרוך אותם בחורף.

המצרכים ל-3 ליטר מרק:

  • 1 שורש סלרי
  • 1 סלרי אמריקאי
  • 6 גזרים
  • 1 כוס נבטים סיניים
  • 1 כרוב
  • 1.5 כוסות ממרח מיסו כהה, רצוי יפני
  • 1 כף מלח גס אטלנטי
  • 1 דף אצות קומבו
  • 8 פטריות שיטקי
  • 1 חבילת פטריות שימאג'י
  • 50 גרם טופו
  • 3 ליטר מים

אופן ההכנה

  1. שוטפים את כל הירקות.
  2. חותכים את הגזרים, הסלרי והשורשים לשלוש. את הכרוב שוטפים וחותכים לרצועות עבות.
  3. את האצות והפטריות חותכים לרצועות דקות, משרים במים למשך 20 דקות, כדי להפיק מהן את הטעם הדומיננטי.
  4. מכניסים לסיר את כל המצרכים, מוספים מים ומביאים לרתיחה, לאחריה מבשלים בבעבוע עדין במשך שעה.
  5. לפני ההגשה מערבבים בכוס מים קרים את ממרח המיסו ומוזגים לסיר.

להגשה – מוזגים לקעריות רק את הנוזל הצלול ללא הירקות, מוסיפים קוביות טופו, נבטים סינים ופטריות שימאג'י.

(המתכון מתוך ספר מתכוני הבריאות של דוד פרלה – ״תזונה ומתכונים לעור בריא״).

{
"@context": "https://schema.org/",
"@type": "Recipe",
"name": "מרק מיסו יפני",
"image": "https://www.dperla.co.il/wp-content/uploads/2021/06/%D7%9E%D7%A8%D7%A7-%D7%9E%D7%99%D7%A1%D7%95-%D7%99%D7%A4%D7%A0%D7%99.png",
"description": "מתכון בריא למרק מיסו, מחמם וטוב לבריאות העור. שילוב הטעמים בין הסלרי, הגזר, הנבטים והכרוב, לבין הטעמים היפניים המסורתיים, מעניקים למרק ארומה וטעם נפלאים",
"keywords": "",
"author": {
"@type": "Person",
"name": "דוד פרלה"
},
"datePublished": "2020-10-22",
"prepTime": "PT90M",
"cookTime": "",
"totalTime": "",
"nutrition": {
"@type": "NutritionInformation",
"calories": ""
},
"recipeIngredient": [
"1 שורש סלרי",
"1 סלרי אמריקאי",
"6 גזרים",
"1 כוס נבטים סיניים",
"1 כרוב",
"1.5 כוסות ממרח מיסו כהה, רצוי יפני",
"1 כף מלח גס אטלנטי",
"1 דף אצות קומבו",
"8 פטריות שיטקי",
"1 חבילת פטריות שימאג'י",
"50 גרם טופו",
"3 ליטר מים"
],
"recipeInstructions": [{
"@type": "HowToStep",
"text": "שוטפים את כל הירקות."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "חותכים את הגזרים, הסלרי והשורשים לשלוש. את הכרוב שוטפים וחותכים לרצועות עבות."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "את האצות והפטריות חותכים לרצועות דקות, משרים במים למשך 20 דקות, כדי להפיק מהן את הטעם הדומיננטי."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "מכניסים לסיר את כל המצרכים, מוספים מים ומביאים לרתיחה, לאחריה מבשלים בבעבוע עדין במשך שעה."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "לפני ההגשה מערבבים בכוס מים קרים את ממרח המיסו ומוזגים לסיר."
}]
}

יצירת
קשר

    השאירו פרטים

    ואחזור אליכם בהקדם

    03-5344006 לקביעת תור

      השאירו פרטים

      ואחזור אליכם בהקדם