- 4 תפוחי עץ (מומלץ מסוג גרנד)
- 4 כוסות קמח מלא
- 1 שמרית שמרים טריים
- 3/4 כוס דבש
- 1/4 1 כוסות סיידר תפוחים (לא מוגז ולא תרכיז)
- 3 ביצים
- 5 כפות קלוואדוס (ברנדי תפוחי עץ, אפשר גם ברנדי רגיל או יין מתוק)
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- קולפים ומסירים את ליבת תפוחי העץ וחותכים לקוביות.
- מרתיחים את הסיידר, מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים 3 דקות.
- מסננים בעזרת מסננת, מפרידים את תפוחי העץ מהסיידר ומצננים.
- מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הדבש, הסיידר המצונן והברנדי, הביצים והמלח. מערבלים במיקסר עד לקבלת תערובת חלקה, ובתנועות קיפול מוסיפים לתערובת את תפוחי העץ.
- משמנים מנג'טים גדולים ומניחים בתבנית המאפינס. (אפשר להשתמש בתבנית סיליקון למאפינס).
- יוצקים את התערובת לכ- 4\3 מגובה התבנית ומתפיחים עד שהבצק תופח לגובה התבנית.
- אופים כ 25-30 דקות בחום של 180-170 מעלות ועד השחמה.
- מומלץ להגיש חם עם גלידת וניל.
צילום: veganfeast/flickr