- ליכן סקלרוזיס היא מחלת עור כרונית, פרוגרסיבית ושפירה, הגורמת להתנוונות שכבת העור העליונה ולשינויים אנטומיים של איזור העריה ופי הטבעת. חשוב לדעת כי זוהי אינה מחלה מדבקת.
- מטרת הטיפול הטבעי להחזיר את האיזון הפנימי הפיזי והנפשי למטופל, חיזוק תהליכי הריפוי בגוף, ויסות המערכת החיסונית (טיפול בסיבה האוטואימונית), איזון הורמונאלי והשפעה אנטי דלקתית על העור.
- איזון זה יביא להקטנה בשטחי הפריחה ולהטבה במצב הפריחה והגרד, ימנע התפרצויות והתפשטות של המחלה וישפר את איכות חייו של המטופל.
טיפול טבעי ברפואה סינית בליכן סקלרוזיס
הטיפול כולל ארבעה מרכיבים שכולם חשובים להצלחתו:
מהם הגורמים למחלה?
עדיין לא ידוע מה גורם להופעת המחלה. ישנן מספר תיאוריות, שלא הוכחו עד כה, ביניהן:
- מחלה אוטואימונית (בה הגוף פועל כנגד מרכיב עצמי).
- חוסר באסטרוגן (בשל השכיחות הגבוה בקרב נשים מבוגרות וילדות, שאצלן ערכי האסטרוגן נמוכים).
- השפעה גנטית (בשל הדיווחים על רקע משפחתי).
- טריגר זיהומי (Borrelia burgdorferi) המשפעל את מערכת החיסון כנגד אברי מטרה בעור.
האם ניתן לשלב את הטיפול הטבעי בטיפול הרפואי המקובל?
הגישה הטיפולית של דוד פרלה היא שבמיוחד במקרים בעלי דרגת חומרה בינונית וקשה, מומלץ במידת הצורך לשלב את הטיפול הטבעי כטיפול תומך בטיפול הרפואי הקונבנציונלי המקובל.
שילוב זה יביא להשגת תוצאות מירביות להקלה מהירה במצב העור, להפחתה בצורך בתרופות עם תופעות לוואי, לזירוז בתהליך ההחלמה הטבעי של הגוף ויאפשר גם במחלות עור כרוניות עקשניות הפוגות ארוכות יותר ושיפור משמעותי באיכות חיי המטופל. דוד פרלה עובד בשיתוף פעולה עם רופאי עור רבים.
שאלות ותשובות נפוצות
-
התסמונת הקלינית של המחלה מאופיינת בגרד של העריה, מלווה בסדקים עוריים, שינויים אנטומיים בעריה וכאבים בקיום יחסי מין. התלונות יכולות לערב גם את איזור פי הטבעת. חשוב לציין כי גם בהעדר תלונות יכולים לחול שינויים אנטומיים. ב- 10-20% מהמקרים, קיימת מעורבות מחוץ לגניטליה שמופיעה כרובד לבן בדרך כלל, לא מגרד באזורים החשופים לחיכוך, כדוגמת המגע עם כתפיות החזיה.
במצב של מחלה מתקדמת, יש שינוי אנטומי במבנה העריה, העור מלבין ומופיע עם קפלים דקים. במקרים יותר קיצוניים יש הצרות של פתח הנרתיק עד כדי הפרעה בקיום יחסי מין. ממצאים של הלבנה וסדקים עוריים יכולים להופיע סביב פי הטבעת.
רקמת עור דקה וסדוקה, כפי שמתרחש בליכן סקלרוזיס, חשופה לזיהומים חוזרים, לרוב זיהומים פטרייתיים המחמירים את הגרד ומצריכים טיפול אנטי פטרייתי, אך ייתכן גם זיהום חיידקי המחייב טיפול אנטיביוטי. ישנם דיווחים שנשים עם ליכן סקלרוזיס חשופות ביותר (3%-4%) להתפתחות סרטן עור העריה (squamous cell carcinoma SCC). בעקבות כך יש המלצה להיות במעקב כל חצי שנה ולדגום אזורים המחשידים לשינוי עורי.
-
ליכן סקלרוזיס היא מחלה שכיחה אצל נשים באזור גיל המעבר. מניחים כי 1:1000 נשים תסבולנה ממחלה זו. הממצא הבולט הוא הופעת המחלה בעיקר בקבוצת הנשים בהן רמת האסטרוגן נמוכה: ילדות ונשים בגיל המעבר. ברוב המקרים הגרד יחלוף, אך השינויים האנטומיים לרוב אינם הפיכים.