- יבלות ויראליות, אשר נגרמות על ידי וירוסים מקבוצת הפפילומה, שכיחות בקרב ילדים, ומועברות לרוב במגע ישיר או על ידי גירוד.
- היבלות שמופיעות בילדים אינן מסוכנות כלל ולא קשורות להפרעות באיברים פנימיים. עם זאת, יש מקרים הגורמים להתפשטות המחלה על ידי גרד חוזר שאף עלול לגרום להצטלקות מקומית של איזור הנגעים, או שהנגעים ממוקמים באזורים המחייבים טיפול כמו עפעף או פנים.
- הטיפול הטבעי ביבלות ויראליות מתמקד באבחון חוסר האיזון בגוף, שגורם להופעת היבלות, וטיפול בו באמצעות דיקור וצמחי מרפא כדי למנוע את חזרת המחלה.
לפני ואחרי חודשיים וחצי טיפול
מהן יבלות ויראליות?
יבלות ויראליות הן תופעה מוכרת, שנפוצה בעיקר בקרב ילדים. למעשה, עד 20 אחוזים מכלל הילדים סובלים מהן, בעוד שבין 7 אחוזים ל-12 אחוזים מהאוכלוסייה כולה. יבלות אלו מופיעות בתאי העור ובריריות וגורמות לשגשוג, שלא אחת, קשה לשליטה. הן נראות כמעין נגע עורי בולט מחוספס, המזכיר במראהו כרובית. הן עשויות להופיע בכפות הידיים, בכפות הרגליים, באזור הבטן, בפנים (בשפתיים, לרוב), מתחת לציפורניים ואפילו באברי המין (בייחוד אצל מבוגרים, אם כי יכול להופיע גם אצל ילדים) שם הן גם עלולות לעבור התמרה סרטנית, מה שמצריך בדיקה ומעקב קפדני אצל רופא העור.
מהם הסוגים השונים של יבלות ויראליות?
כאשר מדובר בנושא יבלות ויראליות אצל ילדים, נתקלים בכמה סוגים הנבדלים אלה מאלה בפרמטר אחד עיקרי, וזה הוא מיקומן (האזור שבו הן מופיעות בגוף).
- כאשר הן תופענה באצבעות הידיים, הן יזכירו מאד במראה שלהן מראה של כרוב וגם תהיינה מחוספסות.
- בכפות הרגליים, לעומת זאת, הן תהיינה שטוחות יותר אך גם עמוקות יותר, בשל הדריכה על כף הרגל ומשקל הגוף.
- כאשר יבלות אלו מופיעות בעור הפנים הן תהיינה שטוחות גם כן, אך צהבהבות מבחינת צבען וגם מבריקות (בעגה המקצועית הכינוי לכך הוא "Verruca Plana).
- סוג נוסף של יבלות ויראליות הנפוץ מאוד בקרב ילדים הן יבלות מסוג מולוסקום (Molluscum), יבלות החולפות מעצמן ללא טיפול בתוך כחצי שנה עד שנתיים, כך שבמידה וישנן מעט יבלות באזורים שאינם מפריעים בדרך כלל ההנחיה היא פשוט להמתין בסבלנות. במידה ויש התרבות של מקבצי יבלות באזורים שונים ניתן להסירן באמצעות חנקן נוזלי או בפינצטה מיוחדת אצל רופא העור. הטיפול ברפואה סינית מתמקד בחיזוק המערכת החיסונית במלחמתה להורדת היבלת על ידי צמחי מרפא ודיקור, בשילוב משחות ושמנים בעלי פעילות אנטי ויראלית.
תמונות לפני ואחרי טיפול
לפני ואחרי חודשיים טיפול
לפני ואחרי חודשיים טיפול
לפני ואחרי 4 שבועות טיפול
לפני ואחרי 3 שבועות טיפול
לפני ואחרי חודשיים טיפול
מהם התסמינים העיקריים של יבלות ויראליות?
תסמיני היבלות הם מגוונים והם משתנים בהתאם למקום שבו הן מופיעות. אצל רוב הילדים וגם אצל רוב המבוגרים התסמינים יהיו חיצוניים בלבד. היבלות תהיינה הפרעה אסתטית וייתכן שגם מטרד חיצוני לא נעים, בייחוד כשהן מופיעות על כפות הרגליים, שעליהן דורכים. גם כשתופענה מתחת לציפורניי הידיים הן עשויות להפריע ואפילו להכאיב, במצבים מסוימים, מה שמצריך פנייה למענה טיפולי מתאים. מכיוון שהן חיצוניות, קל מאד לזהות ולאתר אותן. אבחון היבלות נעשה על סמך מראה קליני בלבד, בעת ביקור במרפאה. במצבים מסוימים יש צורך בביצוע ביופסיה עורית כדי לאשרו.
טיפול ביבלות ויראליות
היבלות הוויראליות נגרמות על ידי וירוסים מסוג שונים, רובם קשורים בוירוסים מקבוצת הפפילומה – Human Papiloma Virus.
למרות אי-הנוחות שבמצב, מדובר לרוב במחלה הנעלמת מעצמה ברגע שמערכת החיסון מזהה את הפולש הויראלי ויוצרת תגובה חיסונית מספקת כנגדו. חלק מהטיפולים הקיימים מתבססים על גרימת טראומה לנגע שבעקבותיה נוצרת דלקת מקומית והעלמות הנגע. טיפולים אחרים המתבססים על פעילות נוגדת-וירוסים והפעלת מערכת החיסון מתוארים אף הם בשנים האחרונות.
הטיפול המקובל ברפואה המערבית, במקרים שבהם הוחלט שלא לחכות מספר חודשים להעלמות היבלת, הוא טיפול במשחות, או הקפאת הנגעים בחנקן נוזלי. טיפול זה בעייתי בשל האופי העיקש של היבלות, שחוזרות ומופיעות שוב ושוב.
יבלות ויראליות טיפול טבעי (בראי הרפואה הסינית)
הטיפול ברפואה הסינית כולל אבחון חוסר האיזון בגוף והתאמת טיפול בדיקור (שאינו כואב) וצמחי מרפא לשימוש פנימי וחיצוני. הצמחים הינם בעלי פעילות אנטי ויראלית ומחזקת למערכת החיסונית. כל אלה יזרזו מאוד את היעלמות היבלת וימנעו את חזרתה. כמו כן, יינתנו הנחיות לנטילת תוסף הפרוביוטיקה הייעודי שלנו – פרוביוטיקה 20/10.
טיפול ביתי ביבלות ויראליות (הקלה על התסמינים)
- ג'ל אלוורה – מריחת ג'ל אלוורה עשויה לספק הקלה על תסמינים של כאב וגרד באזור היבלת.
- שמן עץ התה – בזכות התכונות האנטי בקטריאליות והאנטי ויראליות שלו, הוא עשוי לספק הקלה בתסמינים. יש למרוח כמות קטנה על אזור היבלת.
- חומץ תפוחים – לחומץ תפוחים יש תכונות אנטי בקטריאליות ואנטי ויראליות. מאחר וחומץ תפוחים הוא חומצי מומלץ לדלל אותו עם מים (כדי להימנע מתחושת גירוי), ולמרוח מעט ובזהירות על אזור היבלת.
- ויטמין C – לויטמין C יש תכונות אשר ממריצות את מערכת החיסון והוא חיוני לצורך ריפוי העור. ניתן לנסות לכתוש טבליה של ויטמין C, לערבב אותה עם מעט מים ולמרוח מעט מהמשחה על אזור היבלת.
- ויטמין E – ויטמין E הוא חיוני לפעילות תקינה של מערכת החיסון. גם במקרה זה ניתן לנסות לכתוש טבליה של ויטמין E, לערבב עם מעט ולמרוח מעט מהמשחה על אזור היבלת.
הטיפול הטבעי במרפאת דוד פרלה ביבלות הויראליות יזרז את היעלמות היבלות, וימנע את חזרתן לאורך זמן. למידע ופרטים נוספים, צרו קשר.
כותב המאמר דוד פרלה, מומחה לטיפול טבעי במחלות עור, בעל תעודות הסמכה בינלאומיות וניסיון של 30 שנות טיפול במרפאתו ברפואה סינית במחלות עור במבוגרים וילדים.
שאלות ותשובות נפוצות
-
היבלות הויראליות מסווגות לפי האזור שבו הן מופיעות:
- בעור הפנים – הן בדרך כלל צהובות, שטוחות ומבריקות (נקראות Verrucae planna).
- באצבעות הידיים – הן בדרך כלל בצורת כרובית ומחוספסות, ובכפות הרגליים הן שוב שטוחות אך חודרות לעומק העור עקב הדריכה ומשקל הגוף ולכן כואבות יותר.
הידבקות נעשית כאשר ילד או מבוגר באים במגע עם עם נגעים עוריים של ילד או מבוגר החולים במחלה. ניתן להידבק גם במגע בחפץ שזוהם בוירוס על ידי משהו חולה, למשל מגבת או בגד. הדבקות תוארו גם עקב רחיצה במרחצאות שהיו מזוהמות בוירוס, וגם עקב קעקוע במכשיר שלא עבר עיקור.
כמו כן, יכולות להיגרם הדבקות גם בין אזורי גוף שונים אצל החולה. גירוד של הנגע העורי שלאחריו יבוא גרוד באזור עור אחר יכול להביא את הוירוס למקום החדש ובכך לגרום להפצתו על פני אזורי עור רבים יותר. המסקנה – לא לגרד את הנגעים!
זמן הדגירה מרגע שנחשפים לוירוס ועד התפתחות הנגעים נע, ברוב המקרים, בין 2-7 שבועות אך הטווח נע עד 6 חודשים מרגע החשיפה.
-
ילדים חולים באטופיק דרמטיטיס [אסתמה של העור] נוטים להידבק ביתר קלות ביבלות ויראליות דוגמת מולוסקום אצל ילדים, ולעיתים גם לוקח להם זמן רב יותר להירפא. כמו כן מוחלשי מערכת החיסון נוטים להידבק בקלות.
-
בדרך כלל מדובר בתהליך של חודשיים שלושה בהם ניתן לראות הטבה משמעותית ובמקרים קשים ועקשניים אף יותר ,מכיוון שמערכת החיסון נלחמת בוירוס עקשן
-
אחוזי ההצלחה גבוהים להערכתי שבעים שמונים אחוז ישנה הטבה משמעותית ,ישנם גם מקרים עקשנים שלא מגיבים אך במרבית המקרים ניתן לראות הטבה.חשוב לדעת שמדובר בתהליך ארוך של חודשיים שלושה [ שונה מאדם לאדם]ולעיתים אף יותר בה מערכת החיסון נלחמת בוירוס ,במידה ויש מספר מוקדים לעיתים ישנם אזורים שמגיבים מהר יותר ואזורי יבלות עקשניים יותר שלוקחים זמן רב יותר.
-
-
הגישה הטיפולית של דוד פרלה היא שבמיוחד במקרים בעלי דרגת חומרה בינונית וקשה, מומלץ במידת הצורך לשלב את הטיפול הטבעי כטיפול תומך בטיפול הרפואי הקונבנציונלי המקובל. שילוב זה יביא להשגת תוצאות מירביות להקלה מהירה במצב העור, להפחתה בצורך בתרופות עם תופעות לוואי, לזירוז בתהליך ההחלמה הטבעי של הגוף ויאפשר גם במחלות עור כרוניות עקשניות הפוגות ארוכות יותר ושיפור משמעותי באיכות חיי המטופל. דוד פרלה עובד בשיתוף פעולה עם רופאי עור רבים.
במקרה של יבלת חוזרת [ תופעה נפוצה ] יש להמשיך את הטיפול עד שמערכת החיסון מצליחה למגר את הוירוס , לפעמים לאחר הסרת יבלת ישנה הדבקה חוזרת או פיזור מהיבלת הקודמת .