- הרפס סימפלקס הוא נגיף (וירוס) מדבק הגורם לדלקת עור, שמאופיינת בשלפוחיות קטנות באיזור הפה או הנרתיק ונקראת בעברית שלבקת פשוטה.
- הזיהום הראשוני מופיע בדרך כלל בילדות ונגרם על ידי מגע קרוב עם חברים או בני משפחה, שנושאים את הנגיף ומעבירים אותו על ידי נשיקה, או במגע קרוב אחר. ברוב המקרים הנגיף מועבר ללא הופעת תסמינים, או עם מעט מאוד תסמינים. עם זאת, בחלק מועט מהמקרים הזיהום יכול להיות קשה ולגרום אפילו לאשפוז.
- הטיפול הטבעי במחלה כולל אקופונקטורה (דיקור), צמחי מרפא ושינוי תזונתי – שמטרתם להחזיר את האיזון לגוף ולהגיע למצב בו הסביבה בה נמצא נגיף ההרפס לא תיצור גירוי להתפרצותו.
טיפול בהרפס
ההוראות לטיפול במחלה זו מביאות בחשבון את חומרת ההתפרצות, המצב החיסוני של החולה, ואם מדובר בזיהום ראשוני או זיהום חוזר.
אם מתחילים את הטיפול בשלב מוקדם, יש הפחתה בנגעים בתוך ומחוץ לרירית הפה, פחות חום כללי וצמצום בעיות של שתייה ואכילה. במקרים קשים יותר, של ילדים חולים באופן חמור, עלול להתעורר צורך באשפוז כדי לתת נוזלים, דרך הווריד.
איך מטפלים בהתקפים חוזרים של הרפס? – יעילות הטיפול מינימלית ורק אם מתחילים את הטיפול בשלבים מאוד מוקדמים של הזיהומים. לכן, על החולים להיות עירניים לסימנים הראשונים של ההתקף.
האם קיימת תרופה להרפס? – התקף חוזר של התופעה מגיב בטיפול מקומי עם המשחות: Acyclonin, Penciclonin, Docosanol או לטיפול סיסטמי בכדורים: Acyclonin, eamcyclonin, Volacydobin. במקרים של התקפים תכופים ניתן לשקול טיפול מונע לטווח ארוך עם תרופות אלה.
טיפול טבעי בהרפס – באמצעות רפואה סינית
הרפואה הסינית רואה במצב העור השתקפות של חוסר איזון פנימי, נפשי ופיזיולוגי. התסמונת הבולטת ביותר בהרפס בהתבוננות של רפואה סינית (השונה מזו של הרפואה המערבית), היא הצטברות של חום ולחות בגוף. החום מתבטא באדמומיות הפצעים ובחושות על גבי העור.
חשוב לציין, שמתח מהווה גורם מאיץ להתפרצות ההרפס, מכיוון שבהתבוננות סינית הוא גורם להוספת חום ובכך ליציאת הפצעים לפני העור.
שמירה על כל אלה, במקביל לטיפול בדיקור וצמחי מרפא, יכולים להביא להטבה משמעותית במצב ולמניעת התפרצויות חוזרות של נגיף ההרפס.
שאלות ותשובות נפוצות
-
אבחון חיצוני של הרפס – מראה השלפוחיות הוא בדרך כלל כל כך טיפוסי, שדי לרופא ולמטופל בהסתכלות כדי להגיע לאבחון. אם האבחנה לא ברורה, ניתן לבצע משטח עור תרבית נגיפים.
-
זיהום חוזר עלול לקרות כאשר הזיהום הראשוני עובר ריפוי מלא, בלי להשאיר צלקת, אך הנגיף עובר לתאי עצב ונשאר שם בצורה רדומה. רוב האנשים לא סובלים מזיהום חוזר, אך בחלק מהמקרים הדלקת עלולה לחזור.
הזיהום החוזר מופיע באותו מקום של ההתפרצות הראשונית, או בקרבה מיידית. תדירות ההתקפים יכולה להיות פעם במספר שבועות, חודשים, או לעיתים רחוקות מאוד. בהתקפים חוזרים הזיהום הוא בדרך כלל קל ונסוג עצמאית תוך שבוע או שבועיים.
-
מבחינים בין שני סוגים של נגיף זה, המערבים בפעולתם חלקי גוף אחרים:
סוג 1 – מערב בדרך כלל שפתיים, פה, אף, סנטר ולחיים, אך יכול גם לערב את אזור הנרתיק.
סוג 2 – מערב בדרך כלל את אזור הנרתיק אחרי מגע מיני עם בן (בת זוג) שנושא את הנגיף. פעולתו מתאפיינת בשלפוחיות מכאיבות באיזור איברי המין.
-
המנגנון שגורם לפעולתו החוזרת של הנגיף עדיין לא ברור, אך ניתן להצביע על גורמים המדרבנים תגובה זו. מדובר בגורמים רבים ומגוונים, כמו: מתח נפשי, מחלה כללית, חשיפה לשמש, טראומה, עייפות, מחזור חודשי, שפתיים סדוקות ועונות השנה.
יש גם דיווחים על מקרים של התפרצות הרפס אחרי ניתוח של עצם V (טריגמינלי), טראומה לרירית הפה, מתן אפידורלי של מורפין, פרוצדורות קוסמטיות לפנים, כולל קילוף עור כימי, מכני או על ידי לייזר.
ניתן לגרום לראקטיבציה של הנגיף הרפס סימפלקס בחיות מעבדה כגון עכברים וארנבות, על ידי חשיפה לקרני אולטרה סגול, עליית חום, טראומה מקומית וגורמים פיזיולוגים אחרים.
-
הגישה הטיפולית של דוד פרלה היא שבמיוחד במקרים בעלי דרגת חומרה בינונית וקשה, מומלץ במידת הצורך לשלב את הטיפול הטבעי כטיפול תומך בטיפול הרפואי הקונבנציונלי המקובל.
שילוב זה יביא להשגת תוצאות מירביות להקלה מהירה במצב העור, להפחתה בצורך בתרופות עם תופעות לוואי, לזירוז בתהליך ההחלמה הטבעי של הגוף ויאפשר גם במחלות עור כרוניות עקשניות הפוגות ארוכות יותר ושיפור משמעותי באיכות חיי המטופל. דוד פרלה עובד בשיתוף פעולה עם רופאי עור רבים.