מתי יש לפנות לרופא?
אם אתם חווים תסמינים של אטופיק דרמטיטיס, כגון עור יבש, מגרד או דלקתי שאינם משתפרים עם טיפולים ללא מרשם, מומלץ לשקול פנייה לרופא. ישנם מספר מצבים ספציפיים בהם כדאי לראות רופא:
במצב בו מופיעים סימני זיהום כגון מוגלה או נזילות מהאזור הפגוע, חום או כאב מוגבר, עליך לפנות מייידית לטיפול רפואי. זיהום עלול להחמיר את האטופיק דרמטיטיס ויכול להוביל לסיבוכים אם לא מטופלים. גם במצב בו אתם חושדים שיש לכם תגובה אלרגית לתרופה או לחומר אחר, עליכם לפנות מיד לרופא. תגובות אלרגיות יכולות להיות חמורות ודורשות טיפול רפואי מיידי.
מומלץ לפנות לרופא גם אם אתם חווים גירוד חמור שמפריע לשינה או לפעילות היומיומית. ייתכן שהוא ירשום לך תרופות חזקות יותר כדי לסייע בהקלת הסימפטומים. גם במצב של פריחה מתמשכת או מתפשטת, כדאי לפנות לרופא. הוא יעזור לקבוע את הגורם הבסיסי לפריחה ולהמליץ על טיפולים מתאימים. הופעת תסמינים
תסמינים חדשים או חריגים, כגון שלפוחיות, נפיחות או פצעים פתוחים, מצריכים פניה לייעוץ רפואי. תסמינים אלו עשויים להצביע על מצב חמור יותר הדורש טיפול מהיר.
הטיפול הטבעי ברפואה סינית יכול להתבצע מקביל לטיפול רפואי שניתן תוך התמקדות בזירוז תהליכי הריפוי הספונטני של הגוף בכדי להגיע במהירות למצב בו יקטן הצורך בתכשירים רפואיים עם תופעות לוואי
מה ההבדל בין אקזמה ואסטמה של העור?
"אקזמה" ו"אטופיק דרמטיטיס" משמשים לעתים קרובות לסירוגין, שכן שני המונחים מתייחסים למצב עור דלקתי כרוני המאופיין בעור אדום, מגרד ודלקתי. עם זאת, "אקזמה" הוא מונח רחב יותר שיכול להתייחס למספר סוגים של דלקות עור, בעוד ש"אטופיק דרמטיטיס" מתייחס ספציפית לסוג של אקזמה הקשורה למערכת חיסונית לא מתפקדת ולעיתים קרובות מתרחשת במקביל למצבים אלרגיים אחרים כגון אסטמה.
במילים אחרות, אטופיק דרמטיטיס היא סוג של אקזמה, אבל לא כל אקזמה היא אטופיק דרמטיטיס.
מה תופעות הלוואי של אטופיק דרמטיטיס?
אטופיק דרמטיטיס היא מצב עור דלקתי כרוני שיכול לגרום למגוון של תסמינים ותופעות לוואי, כולל: גירוד, עור יבש ומתקלף, אדמומיות ודלקת, סדקים ודימום בעור, עור מעובה, שינוי צבעו של העור. תופעות נוספות שיכולת להגרם הן השפעות רגשיות הנגרמות מההשפעה על איכות החיים ותחושות של מבוכה, חרדה ודיכאון. בנוסף עשויים להופיע זיהומים משניים הנגרמים משריטות ופגיעה במחסום העור.
אטופיק דרמטיטיס בהריון
במהלך ההריון, שינויים בהורמונים ובמערכת החיסון יכולים להשפיע על העור ולהחמיר את תסמיני האסטמה של העור. בנוסף, מתח, חום ושינויים בתזונה או בשגרת טיפוח העור עשויים לעורר התלקחויות של אטופיק דרמטיטיס. עם זאת, חלק מהנשים עם עשויות לחוות שיפור בתסמינים במהלך ההריון, במיוחד במהלך השליש השני. טיפול באטופיק דרמטיטיס במהלך ההריון כולל בדרך כלל תרופות מקומיות ושינויים באורח החיים, שכן תרופות מערכתיות עלולות להוות סיכונים לעובר המתפתח.
תזונה אצל ילדים חולי אטופיק דרמטיטיס
ילדים עם אטופיק דרמטיטיס עשויים להפיק תועלת מתזונה בריאה ומאוזנת הכוללת מזונות עשירים בחומרים שיכולים לעזור לתמוך בבריאות העור ולהפחית דלקת. ישנן מספר עצות תזונה לילדים עם אסתמה של העור:
- אכילת מגוון של פירות וירקות – פירות וירקות עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שיכולים לעזור לתמוך בבריאות הכללית ולהפחית דלקת. תנו לילדים מגוון צבעים וסוגים כדי לקבל מגוון של חומרים מזינים.
- צריכת חלבונים – חלבונים ממקורות כגון עופות, דגים וקטניות יכולים לעזור לספק רכיבים תזונתיים חשובים כגון חלבון, ברזל ואבץ החיוניים לבריאות העור.
- הימנע מאלרגנים נפוצים – חלק מהילדים עם אטופיק דרמטיטיס עשויים גם לסבול מאלרגיות למזון או רגישויות שעלולות לעורר או להחמיר תסמינים. אלרגנים נפוצים כוללים חלב פרה, ביצים, בוטנים, אגוזי עץ, סויה, חיטה ודגים.
- פרוביוטיקה – פרוביוטיקה היא חיידקים מועילים שיכולים לעזור לתמוך בבריאות המעיים ולהפחית דלקת. מחקרים מסוימים מראים כי פרוביוטיקה עשויה להועיל בשיפור תסמיני אטופיק דרמטיטיס.
- שתיה – לחות מספקת חשובה לשמירה על בריאות העור ומניעת יובש וגרד. עודדו את הילדים לשתות הרבה מים במהלך היום.