מתכון בריא: קציצות טופו ועדשים

דוד פרלה

המרכיבים:

  • 1 חבילת טופו
  • 1 חבילת (כ-500 גרם) עדשים חומות או שחורות
  • 2 ביצים
  • 6 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 250 גרם פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור

לרוטב היוגורט:

  • 1 קופסת יוגורט
  • חופן עירית קצוצה
  • 1 כפית מיונז

אופן ההכנה:

מבשלים את העדשים כ-35 – 40 דקות. מסננים ומצננים כ-15 דקות.

מגרדים את הטופו בפומפייה לתוך קערה עמוקה, מוסיפים את העדשים ואת יתר המצרכים, למעט פירורי הלחם.

מערבבים היטב עם הידיים ומועכים מעט את העדשים. מוסיפים את פירורי הלחם ויוצרים קציצות. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד.

מוציאים את הקציצות לצלחת עם נייר סופג. מי שלא רוצה לטגן, ניתן לאפות את הקציצות בתבנית אפייה, על גבי נייר אפייה משומן במעט שמן, בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות כ-15- 20 דקות (8 – 10 דקות מכל צד).

רוטב היוגורט:

מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. מגישים את העדשים עם סלט ירוק ורוטב יוגורט.

בתיאבון!

יצירת
קשר

    השאירו פרטים

    ואחזור אליכם בהקדם

    03-5344006 לקביעת תור

      השאירו פרטים

      ואחזור אליכם בהקדם