פסוריאזיס בכף הרגל
פסוריאזיס בכף הרגל יכול להפריע מאוד לתפקוד היום יומי, כיוון שהוא עלול להיות מלווה בפצעים כואבים שלא ניתן לדרוך עליהם. פסוריאזיס בכף הרגל יכול להופיע באופן דומה גם בכף היד ולעיתים הוא אינו מופיע בשום מקום אחר בגוף מלבד כפות הרגליים.
כאשר פסוריאזיס מופיע על כפות הרגליים או הידיים הוא יכול להופיע בשתי דרגות חומרה – הקלה יותר היא עור יבש ומקושקש החמורה יותר היא פצעים מוגלתיים (פוסטולות).
קשה לטפל בפסוריאזיס בכף הרגל והיד כיוון שכפות הרגליים והידיים נמצאות בפעילות מתמדת וחשופות לגירוי מתמיד. זו הסיבה שחשוב במיוחד לטפל היטב בכפות הרגליים או הידיים הנגועות, כיוון שכל סדק יכול להתפתח לזיהום.
מבחינה סטטיסטית נשים סובלות יותר מגברים מסוג הפסוריאזיס הזה והוא אינו מוכר כמעט בקרב ילדים.
פסוריאזיס ברגליים
פסוריאזיס ברגליים נגרם לרוב אצל חולים שסובלים ממצבים בריאותיים שונים, למשל דלקת מפרקים פסוריאטית. גורמים נוספים להיווצרות פסוריאזיס ברגליים הם זיהומים, למשל דלקות מפרקים שמתחילות כנגע קטן ומתפתחות לנגע גדול.
גם צריכת תרופות לשימושים רפואיים שונים עלולות לגרום או להחמיר נגעים קיימים ברגליים.
סיבות נוספות הן פגיעה בעור, למשל חשיפה לחומרים מגרים, פציעות רגליים, עקיצות, כוויות שמש וזיהומים. פסוריאזיס ברגליים עלול להגרם גם עקב משקל עודף, שגורם לנגעים שמצטברים בין קפלי העור העודף ברגליים ובברכיים.
התסמינים של פסוריאזיס ברגליים כוללים אדמומיות ונגעים מפוזרים ואדומים על פני הרגליים המכוסים קשקשת אפורה. כמו כן, אנשים הסובלים מהשמנת יתר נוטים לסבול מנגעים מוגברים המצטברים בין הקמטים והקפלים של הברכיים.
פסוריאזיס היא מחלה אוטואימונית דלקתית הגורמת לתאי העור לצמוח במהירות גבוהה פי חמש לעומת תאי עור רגילים. הגוף לא מצליח לעמוד בקצב ההתפתחות המהיר, וכך תאי העור מתים מהר יותר, במקום להתקלף. מצב זה גורם לנגעים עבים, מלווים בקשקשים, מגרדים ולעתים אף כואבים וצורבים.
פסוריאזיס במרפק
פסוריאזיס במרפק הוא מקרה נפוץ של פסוריאזיס. במצב זה נגעי העור מאופיינים בעור מעובה ואדום ובקשקשת, כאשר העור הפגוע עלול לגרד, לכאוב ואף לדמם.
המצב מאופיין בהתלקחויות ספונטניות ובנסיגות של המחלה וכאשר נגעי העור מופיעים בדרך כלל משני צידי המרפק, בצורה סימטרית. חומרת המחלה נמדדת לפי מיקום הנגעים, שטח העור הנגוע, מידת הפגיעה באיכות חיי החולה ועד כמה הגיב לטיפולים קודמים.
את הפסוריאזיס במרפק ניתן להסתיר באמצעות בגדים ולכן השפעתו הפסיכולוגית על החולה פחותה מאשר זו של פסוריאזיס באזורי גוף אחרים בולטים יותר כמו בפנים. מלבד זאת – יש דמיון רב בין פסוריאזיס באזורי גוף אחרים כמו בטן גב ורגליים לבין פסוריאזיס במרפק.
פסוריאזיס קל במרפק
תופעה זו היא שכיחה למדי בקרב חלק גדול מהאוכלוסייה. לעתים מדובר באקזמה של העור שאופיינית לאזור המרפקים. היא יכולה להתפתח לפסוריאזיס, אולם אם תטופל בזמן, תיעלם.
פסוריאזיס קל במרפק מאופיין בעור יבש ומחוספס, אדמומית ותחושה מציקה של צריבה וגרד.