נפתח בצפירת הרגעה: נשירת שיער היא תופעה נורמלית וחלק מתהליך ההתחדשות של הגוף. אבל נשירת שיער מוגברת כבר מעידה על בעיה שיש להתייחס אליה. ככלל, נשירה של עד מאה שערות ביום נחשבת נורמלית. כל קצב נשירה שהוא מעבר לכך, מצביע על בעיה שיש להתייחס אליה.
שינויים הורמונאליים, מצבי לחץ ומתח, תרופות מסוימות, דיאטות קיצוניות – אלה ועוד עלולים להתבטא בנשירת שיער אצל נשים או גברים. תזונה נכונה היא דרך יעילה וטבעית לטפל בנשירת שיער, לחזקו ולהחזיר לו את הברק והמרקם הנכון.
אז מה עושים כשקווצות השיער נערמות על רצפת המקלחת והמברשת מתמלאת בכל בוקר מחדש? קבלו המלצות לתזונה נכונה ושפויה המיועדת לחיזוק השיער, וכן מה הם המזונות המזיקים לשיער ושמהם מומלץ להימנע.
מה כדאי לאכול כדי לחזק את השיער
חלבונים וחומצות אמינו
לגוף יש סדרי עדיפויות לחלוקת החלבון בגוף, ואם כמות החלבון בתזונה אינה מספיקה, אזורים פחות חיוניים לבריאות, כמו השיער, לא יקבלו את חלקם. לכן, העשירו את ארוחותיכם במנות חלבון. ביצים ובשר הם כמובן מקור מצוין לחלבון איכותי מן החי ולחומצות האמינו הבונות אותו בגוף. קטניות יספקו תחליף הולם מן הצומח.
שומן מן הצומח
שומנים טובים ואיכותיים מן הצומח מזינים את זקיקי השיער ומחזקים את שורשיו. שמן זית, אבוקדו, טחינה, שמן קנולה, אגוזים ופיצוחים הם בין המקורות המעולים לשמן צמחי בריא ובלתי רווי, שאינו מעלה את רמת הכולסטרול ואינו פוגע בכלי הדם.
ירקות ירוקים
עלים ירוקים וירקות בצבע זה הם מקור מצוין לברזל. המינרל האדמדם נחוץ בגוף למגוון רחב של תפקידים, ובין היתר גם להזנה של השיער. רמה נמוכה שלו בדם עלולה להתבטא בין היתר בנשירת שיער.
נמצא ברזל בעלים ירוקים, וככל שצבעם הירוק כהה יותר כך גבוהה בו רמת הכלורופיל – והברזל בעקבותיו. תרד, חסה ערבית, ברוקולי, עלי בייבי, בזיליקום, רוקט ועוד מגוון רחב של עלים עם אפס קלוריות ומאה אחוז בריאות.