מתכון בריא לראש השנה – מאפינס דבש בתפוחי עץ

דוד פרלה
  • 4 תפוחי עץ (מומלץ מסוג גרנד)
  • 4 כוסות קמח מלא
  • 1 שמרית שמרים טריים
  • 3/4 כוס דבש
  • 1/4 1 כוסות סיידר תפוחים (לא מוגז ולא תרכיז)
  • 3 ביצים
  • 5 כפות קלוואדוס (ברנדי תפוחי עץ, אפשר גם ברנדי רגיל או יין מתוק)
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. קולפים ומסירים את ליבת תפוחי העץ וחותכים לקוביות.
  2. מרתיחים את הסיידר, מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים 3 דקות.
  3. מסננים בעזרת מסננת, מפרידים את תפוחי העץ מהסיידר ומצננים.
  4. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הדבש, הסיידר המצונן והברנדי, הביצים והמלח. מערבלים במיקסר עד לקבלת תערובת חלקה, ובתנועות קיפול מוסיפים לתערובת את תפוחי העץ.
  5. משמנים מנג'טים גדולים ומניחים בתבנית המאפינס. (אפשר להשתמש בתבנית סיליקון למאפינס).
  6. יוצקים את התערובת לכ- 4\3 מגובה התבנית ומתפיחים עד שהבצק תופח לגובה התבנית.
  7. אופים כ 25-30 דקות בחום של 180-170 מעלות ועד השחמה.
  8. מומלץ להגיש חם עם גלידת וניל.

 

 

צילום: veganfeast/flickr

{
"@context": "https://schema.org/",
"@type": "Recipe",
"name": "מאפינס דבש בתפוחי עץ",
"image": "https://www.dperla.co.il/wp-content/uploads/2021/06/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%93%D7%91%D7%A9-%D7%95%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99-%D7%A2%D7%A5.png",
"description": "מתכון למאפינס דבש ותפוחי עץ, להכנה קלה ומהירה",
"keywords": "",
"author": {
"@type": "Person",
"name": "דוד פרלה"
},
"datePublished": "2020-10-22",
"prepTime": "PT30M",
"cookTime": "",
"totalTime": "",
"nutrition": {
"@type": "NutritionInformation",
"calories": ""
},
"recipeIngredient": [
"4 תפוחי עץ (מומלץ מסוג גרנד)",
"4 כוסות קמח מלא",
"1 שמרית שמרים טריים",
"3/4 כוס דבש",
"1/4 1 כוסות סיידר תפוחים (לא מוגז ולא תרכיז)",
"3 ביצים",
"5 כפות קלוואדוס (ברנדי תפוחי עץ, אפשר גם ברנדי רגיל או יין מתוק)",
"קורט מלח"
],
"recipeInstructions": [{
"@type": "HowToStep",
"text": "קולפים ומסירים את ליבת תפוחי העץ וחותכים לקוביות."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "מרתיחים את הסיידר, מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים 3 דקות."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "מסננים בעזרת מסננת, מפרידים את תפוחי העץ מהסיידר ומצננים."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הדבש, הסיידר המצונן והברנדי, הביצים והמלח. מערבלים במיקסר עד לקבלת תערובת חלקה, ובתנועות קיפול מוסיפים לתערובת את תפוחי העץ."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "משמנים מנג'טים גדולים ומניחים בתבנית המאפינס. (אפשר להשתמש בתבנית סיליקון למאפינס)."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "יוצקים את התערובת לשלושה רבעים מגובה התבנית ומתפיחים עד שהבצק תופח לגובה התבנית."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "אופים כ 25-30 דקות בחום של 180-170 מעלות ועד השחמה."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "מומלץ להגיש חם עם גלידת וניל."
}]
}

יצירת
קשר

    השאירו פרטים

    ואחזור אליכם בהקדם

    03-5344006 לקביעת תור

      השאירו פרטים

      ואחזור אליכם בהקדם