{
"@context": "https://schema.org",
"@type": "FAQPage",
"mainEntity": [{
"@type": "Question",
"name": "מה זה אימפטיגו?",
"acceptedAnswer": {
"@type": "Answer",
"text": "אימפטיגו (גלדת) היא מחלת עור, אשר מתפרצת בצורת שלפוחיות מוגלתיות, פצעונים או חבורות שטחיות, בעיקר באזור הפנים והידיים. מדובר במחלה מדבקת, אשר נגרמת מזיהום. השלפוחיות של מחלה זו נוטות להתפוצץ בקלות ולהותיר פצע מגורה ומגרד, אשר גירודו עשוי להוביל להרחבת האזור הפגוע ולעכב את תהליך ההחלמה. ניתן להידבק במחלה דרך מגע ישיר בפצע, אך גם דרך מגע עקיף – למשל מגע בבגד אשר נגע באזור החולה."
}
},{
"@type": "Question",
"name": "איך מאבחנים את המחלה?",
"acceptedAnswer": {
"@type": "Answer",
"text": "אבחון המחלה הוא בדרך כלל קל ומהיר לזיהוי על ידי רופא או איש מקצוע אחר בתחום העור והרפואה האלטרנטיבית, שכן מדובר בשלפוחיות ופצעים אשר מופיעים באזור כמעט קבועים, כגון האף, הפה, הידיים והירכיים; בנוסף, אופייה המדבק של המחלה יבטיח שהחולה הוא כנראה אינו היחיד (בבית, בגן או בבית הספר) אשר נדבק בה טרם הספקתם לבצע אבחון מתאים."
}
},{
"@type": "Question",
"name": "כיצד מטפלים במחלת האימפטיגו?",
"acceptedAnswer": {
"@type": "Answer",
"text": "למרבה המזל, מחלת האימפטיגו היא לא גזרת גורל מרה כמו שהיא נשמעת. אם המחלה מטופלת בזמן ומקבלת את הטיפול הראוי, ניתן להחלים ממנה בקלות יחסית ואפילו ללא היוותרותן של צלקות או סימנים כלשהם שיעידו על כך שהמחלה אי פעם פקדה אתכם. בנוסף לטיפול רפואי רגיל, אשר יכול להינתן בצורת משחה אנטיביוטית או במקרים חמורים יותר אנטיביוטיקה בכדורים, ניתן גם לטפל במקביל לטיפול הרפואי בנגעים באמצעים טבעיים לזירוז תהליך ההבראה , הכוללים מצמחי מרפא לשתייה, טיפול בתזונה, דיקור סיני ועוד – בהתאם לגיל המטופל וחומרת ההתפרצות אותה הוא חווה.
ניתן גם לנקוט באמצעים מניעתיים על מנת שהמחלה לא תשוב לפקוד את החולה, וכמובן כדי למנוע את ההדבקה של בני בית אחרים – שמירה על היגיינה כללית ומקומית באזורי הפצעים, שימוש בסבונים או משחות מחטאים, ואף חבישה של האזור על מנת להבטיח שמירה מפני הידבקות של אזורים אחרים בגוף. למשך תקופת המחלה ועד סוף ההחלמה, יש לוודא שהחולה עושה שימוש במגבות ובגדים נפרדים משאר בני הבית ואף ישן במיטה נפרדת. כדי למנוע את הופעת המחלה לפני שהחלה, או אם אתם חוששים מפני הדבקה מכיוון שהייתם במגע עם חולה – מומלץ לשמור על היגיינה אישית ולהקפיד על מקלחות יומיומיות עם סבון, לשמור על ציפורניים קצוצות, ולא להחליף בגדים או מגבות עם אחרים."
}
},{
"@type": "Question",
"name": "האם יש דרך לטיפול טבעי באימפטיגו?",
"acceptedAnswer": {
"@type": "Answer",
"text": "בעוד שטיפולים קונבנציונליים כוללים לרוב אנטיביוטיקה ומשחות מקומיות שניתנו ע\"י אנשי מקצוע, תוכלו למצוא גם תרופות טבעיות להקלה בתסמינים ולזירוז הריפוי. טיפולים טבעיים כמו שמן עץ התה, דבש ושמנים אתריים בעלי תכונות אנטיבקטריאליות יכולים להקל, להפחית דלקות ולסייע לתהליך הריפוי הטבעי של העור.הטיפול במרפאתו של דוד פרלה ניתן במקביל לטיפול הרפואי הניתן על ידי רופא העור וכולל התאמת צמחי מרפא לשתייה ומשחות להקלה על הגרד."
}
}]
}
אימפיטיגו, או באחד משמותיה העבריים – גלדת או סעפת – הינה מחלת עור, אשר שכיחה בעיקר בקרב תינוקות וילדים. מחלה זו, אשר מתאפיינת בין השאר בהופעת שלפוחיות וחבורות על העור, יכולה להזיק גם למבוגרים, שכן היא נגרמת עקב זיהום. למרות מאפיינים אלו, מדובר במחלה אשר ניתנת לטיפול והתמודדות, במידה והיא מאובחנת כראוי וזוכה ליחס המתאים. כאן תוכלו למצוא את כל מה שצריך לדעת אודות אימפטיגו על מנת להבטיח שאתם ערוכים להתמודד עם מחלה זו כראוי.

מה זה אימפטיגו?
אימפטיגו (גלדת) היא מחלת עור, אשר מתפרצת בצורת שלפוחיות מוגלתיות, פצעונים או חבורות שטחיות, בעיקר באזור הפנים והידיים. מדובר במחלה מדבקת, אשר נגרמת מזיהום. השלפוחיות של מחלה זו נוטות להתפוצץ בקלות ולהותיר פצע מגורה ומגרד, אשר גירודו עשוי להוביל להרחבת האזור הפגוע ולעכב את תהליך ההחלמה. ניתן להידבק במחלה דרך מגע ישיר בפצע, אך גם דרך מגע עקיף – למשל מגע בבגד אשר נגע באזור החולה.
ישנם מספר גורמים אשר עלולים להגביר את הסיכון של ילד או מבוגר להידבק במחלה. מאחר ומחלת האימפטיגו נגרמת מזיהום, היא נפוצה בעיקר בקרב ילדים בגילאי גן (ואפילו נקראת לעיתים "פצעי בית ספר" או באנגלית school sores) – אך גם אצל ספורטאים בענפים הכוללים מגע, כמו למשל היאבקות, רוגבי או פוטבול, ללא כל קשר לגיל החולים. בנוסף לגיל, גם מזג האוויר משחק תפקיד משמעותי, שכן ניכרת עלייה במספר מקרי המחלה בחודשי הקיץ. עוד גורם סיכון הוא הימצאותה של מחלת עור קיימת, כמו דלקת עור אטופית, אקזמה, או אפילו עקיצות חרקים ואלרגיות שונות, אשר מספקות כר פורה עבור הזיהום ומאפשרות לו להתפתח.
איך מאבחנים את המחלה?
אבחון המחלה הוא בדרך כלל קל ומהיר לזיהוי על ידי רופא או איש מקצוע אחר בתחום העור והרפואה האלטרנטיבית, שכן מדובר בשלפוחיות ופצעים אשר מופיעים באזור כמעט קבועים, כגון האף, הפה, הידיים והירכיים; בנוסף, אופייה המדבק של המחלה יבטיח שהחולה הוא כנראה אינו היחיד (בבית, בגן או בבית הספר) אשר נדבק בה טרם הספקתם לבצע אבחון מתאים.
כיצד מטפלים במחלת האימפטיגו?
למרבה המזל, מחלת האימפטיגו היא לא גזרת גורל מרה כמו שהיא נשמעת. אם המחלה מטופלת בזמן ומקבלת את הטיפול הראוי, ניתן להחלים ממנה בקלות יחסית ואפילו ללא היוותרותן של צלקות או סימנים כלשהם שיעידו על כך שהמחלה אי פעם פקדה אתכם. בנוסף לטיפול רפואי רגיל, אשר יכול להינתן בצורת משחה אנטיביוטית או במקרים חמורים יותר אנטיביוטיקה בכדורים, ניתן גם לטפל במקביל לטיפול הרפואי בנגעים באמצעים טבעיים לזירוז תהליך ההבראה , הכוללים מצמחי מרפא לשתייה, טיפול בתזונה, דיקור סיני ועוד – בהתאם לגיל המטופל וחומרת ההתפרצות אותה הוא חווה.
ניתן גם לנקוט באמצעים מניעתיים על מנת שהמחלה לא תשוב לפקוד את החולה, וכמובן כדי למנוע את ההדבקה של בני בית אחרים – שמירה על היגיינה כללית ומקומית באזורי הפצעים, שימוש בסבונים או משחות מחטאים, ואף חבישה של האזור על מנת להבטיח שמירה מפני הידבקות של אזורים אחרים בגוף. למשך תקופת המחלה ועד סוף ההחלמה, יש לוודא שהחולה עושה שימוש במגבות ובגדים נפרדים משאר בני הבית ואף ישן במיטה נפרדת. כדי למנוע את הופעת המחלה לפני שהחלה, או אם אתם חוששים מפני הדבקה מכיוון שהייתם במגע עם חולה – מומלץ לשמור על היגיינה אישית ולהקפיד על מקלחות יומיומיות עם סבון, לשמור על ציפורניים קצוצות, ולא להחליף בגדים או מגבות עם אחרים.
אם לסכם, אין ספק שמחלת האימפטיגו היא מצב לא נעים להיות בו – לא עבור אדם בוגר אשר חווה אותו, ולא עבור ילדים ותינוקות, ובוודאי לא עבור ההורים חסרי האונים שרק רוצים להקל על סבלם של הילדים שלהם. למרות זאת, חשוב לזכור שמדובר במחלה אשר לה קיימים טיפולים רבים, , חשוב לא לזלזל בחומרת המחלה,לפנות עם הופעת הנגעים לרופא העור ולהעניק לה את הטיפול הרפואי המתאים בזמן – חוסר טיפול עלול לגרום לא רק להחמרה במצב אלא אפילו לצלקות, ובמקרים קיצוניים אפילו לאי ספיקת כליות בעקבות התפשטות הזיהום.
למידע נוסף על אימפטיגו ילדים ליחצו כאן
אימפטיגו מבוגרים
למרות שלעיתים קרובות אימפטיגו אצל ילדים נחשב שכיח יותר, הוא יכול להופיע גם אצל מבוגרים, במיוחד אלו שנמצאים רוב שעות היממה במקומות הומי אדם או עוסקים בפעילויות שונות החושפות אותם לחיידקים, גם בלא מודע.
תסמינים של אימפטיגו אצל מבוגרים
אחד התסמינים השכיחים הוא פצעים, שלפוחיות ופצעונים על העור. פצעים אלה מתחילים בדרך כלל כגבשושיות אדומות קטנות שמתקדמים במהירות לשלפוחיות מלאות נוזל, שעלולות להתפוצץ וליצור קרום גבשושי. המראה של פצעים אלה עלול להיות לא אסתטי ולגרום לכאב או רגישות, במיוחד אם ממוקמים באזורים רגישים כמו הפנים או הגפיים.
סימפטום נפוץ נוסף שחווים מבוגרים עם אימפטיגו הוא גירוד עז. הזיהום החיידקי והתגובה הדלקתית יכולים להוביל לגירוד משמעותי באזורים הפגועים. גירוד מתמשך כדי להקל על הגירוד יכול לגרות עוד יותר את העור, לשבש את תהליך הריפוי, ועלול להגביר את הסיכון להפצת הזיהום לחלקים אחרים בגוף או למגע קרוב.
הגורמים לאימפטיגו אצל מבוגרים
אנשים בעלי מערכת חיסונית מוחלשת, מחלות כרוניות, הפרעות אוטואימוניות וכד' עשויים להיות רגישים יותר לזיהומים חיידקיים. גם אנשים עם מחלות עור הפוגעות במצבו הטבעי, כגון אקזמה או דרמטיטיס, נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח אימפטיגו עקב חדירת חיידקים שנעשית בקלות יותר.
בנוסף, היגיינה לקויה, טיפול לקוי בפצעים ומגע קרוב עם אנשים נגועים יכולים להגביר את הסיכוי ללקות באימפטיגו. עיסוקים או פעילויות הכרוכים במגע תכוף מעור לעור, שיתוף של חפצים אישיים יכולים להגביר את הסיכון לזיהום. לכן, יש להגביר את הערנות לכך בייחוד במצבים ואצל אנשים שמוגדרים כבעלי סיכון גבוה.
במרפאתו של דוד פרלה המתמחה בבעיות עור ברפואה סינית תוכלו לקבל טיפול נגד הזיהום הטיפול נעשה במקביל לטיפול הרפואי המקובל כטיפול תומך ויעזור לזירוז תהליכי הריפוי, גם אצל ילדים וגם אצל מבוגרים בכל שלב של המחלה. כמובן שאבחון מהיר ומוקדם יותר יעזור לנו לטפל בבעיה בצורה מיטבית.
סוגי אימפטיגו במקומות שונים בגוף
אימפטיגו באף, גרסה של הזיהום הנפוץ סביב הנחיריים, כולל נגעים שיכולים להיות מגרדים וכואבים. הסביבה החמה והלחה בתוך נחירי האף מספקת כר גידול אידיאלי לחיידקים. אימפטיגו באף דורש טיפול זהיר כדי למנוע מהזיהום להתפשט לאזורים אחרים בגוף או לאנשים אחרים.
אימפטיגו בקרקפת, המאופיין בפצעים אדומים וגלדים צהבהבים, עשוי להיות מאתגר במיוחד לטיפול בשל שיער וזיעה המספקים סביבה אופטימלית לצמיחת חיידקים. שיטות היגיינה נכונות, כמו חפיפה יומית עם שמפו אנטיספטי ושמירה על הקרקפת יבשה יכולים לעזור למנוע ולטפל ביעילות באימפטיגו של הקרקפת.
האם יש דרך לטיפול טבעי באימפטיגו?
בעוד שטיפולים קונבנציונליים כוללים לרוב אנטיביוטיקה ומשחות מקומיות שניתנו ע"י אנשי מקצוע, תוכלו למצוא גם תרופות טבעיות להקלה בתסמינים ולזירוז הריפוי. טיפולים טבעיים כמו שמן עץ התה, דבש ושמנים אתריים בעלי תכונות אנטיבקטריאליות יכולים להקל, להפחית דלקות ולסייע לתהליך הריפוי הטבעי של העור.הטיפול במרפאתו של דוד פרלה ניתן במקביל לטיפול הרפואי הניתן על ידי רופא העור וכולל התאמת צמחי מרפא לשתייה ומשחות להקלה על הגרד.
תופעות לוואי עוריות באימפטיגו
כאשר פצעי מחלת עור אימפטיגו מתחילים להחלים, הם עלולים ליצור גלדת, כחלק מתהליך הריפוי הטבעי של העור. גלדים משמשים ככיסויי הגנה על הפצעים. זהו תהליך טבעי ויש לתת לו זמן עד אשר הגלד נושר מעצמו.
כאמור, הזיהום גורם לפצעים על העור, לרוב בצורה של שלפוחיות שמתפרצות ומתפתחות לפצעים. נגעי עור אלו יכולים להיות כואבים, מגרדים ונוטים להתפשט אם אינם מטופלים כראוי. חיוני מאוד לשמור על האזורים הפגועים נקיים, יבשים ומוגנים כדי למנוע זיהום נוסף ולסייע לעור בתהליך הריפוי.
{
"@context": "https://schema.org",
"@type": "Article",
"mainEntityOfPage": {
"@type": "WebPage",
"@id": "https://www.dperla.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%94%d7%9e%d7%9c%d7%90-%d7%9c%d7%90%d7%99%d7%9e%d7%a4%d7%98%d7%99%d7%92%d7%95/"
},
"headline": "המדריך המלא לאימפטיגו (גלדת)",
"description": "מחלת האימפטיגו הידועה גם כגלדת או סעפת, הינה מחלת עור, אשר שכיחה בעיקר בקרב תינוקות וילדים. כיצד מאבחנים ומתמודדים עימה? היכנסו לאתר של דוד פרלה וקראו",
"image": "https://www.dperla.co.il/wp-content/webp-express/webp-images/doc-root/wp-content/uploads/2022/11/self-care-g7b2d87b3a_1280-1024×682.jpg.webp",
"author": {
"@type": "Person",
"name": "דוד פרלה"
},
"publisher": {
"@type": "Organization",
"name": "דוד פרלה",
"logo": {
"@type": "ImageObject",
"url": "https://www.dperla.co.il/wp-content/webp-express/webp-images/doc-root/wp-content/uploads/2020/10/logo.png.webp"
}
},
"datePublished": "2023-09-26",
"dateModified": "2023-09-26"
}