פסטה עם כרישה וזיתי קלמטה

דוד פרלה

החומרים

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (ספגטי, ספגטיני, מקרוני)
  • מים רותחים + מלח – לבישול הפסטה
  • 6 כפות שמן זית איכותי
  • 1⁄2 1 כוס כרישה, החלק הלבן + מעט מהירוק – חתוך לרצועות דקות באורך כ- 0.5 ס"מ
  • 7-8 שיני שום כתוש
  • 1/3-1/2 כוס יין לבן
  • 1⁄2 כוס זיתי קלמטה או דומה מגולענים וחצויים לשניים
  • 1-2 כפות זרעי שומר יבשים כתושים (אופציונאלי)
  • 1-2 כפות עלי קורנית טרי
  • 10-15 עלי ריחן טרי – קצוץ גס
  • 3/4-1/2 כוס גבינת פטה או בולגרית מפורר (רצוי גבינת עיזים)
  • מלח ופלפל גרוס – לפי הטעם

אופן ההכנה

לבשל את הפסטה לפי הוראת היצרן, כאשר מוכן, אחרי הסינון לערבב עם 5 כפות שמן זית. לחמם מחבת גדול, רצוי ווק (wok), להוסיף 2-3 כפות שמן זית, להוסיף את הכרישה ולטגן כ- 15 דקות עד אשר מתחיל להשחים.

להוסיף את השום (פרוס דק מאד או כתוש), לערבב ולהיזהר שהשום לא יישרף, כ- 1-2 דקות, להוסיף זרעי שומר לעוד 1 דקה ולהוסיף את היין, לבשל עד שמירב היין מצומצם.

להוסיף את הזיתים והריחן, את הפסטה המבושלת ולערבב היטב בסיוע 2 מזלגות. אם יבש או יש צורך, ניתן להוסיף שמן זית או מי בישול מהפסטה, להוסיף מלח ופלפל טרי גרוס (הרבה !) ולשמור חם עד 10 דקות לפני ההגשה – אז להוסיף את הגבינה והקורנית ולתקן תיבול.

להגיש לשולחן עם גבינת פרמזן מגוררת בצד.

בתיאבון ! אפשר לשחק עם התיבול עפ"י הטעם והדמיון.

{
"@context": "https://schema.org/",
"@type": "Recipe",
"name": "פסטה עם כרישה וזיתי קלמטה",
"image": "https://www.dperla.co.il/wp-content/uploads/2021/06/%D7%A4%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%94-%D7%95%D7%96%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%A7%D7%9C%D7%9E%D7%98%D7%94.png",
"description": "מתכון בריא לפסטה עם כרישה וזיתי קלמטה",
"keywords": "",
"author": {
"@type": "Person",
"name": "דוד פרלה"
},
"datePublished": "2020-10-22",
"prepTime": "PT20M",
"cookTime": "",
"totalTime": "",
"nutrition": {
"@type": "NutritionInformation",
"calories": ""
},
"recipeIngredient": [
"1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (ספגטי, ספגטיני, מקרוני)",
"מים רותחים + מלח – לבישול הפסטה",
"6 כפות שמן זית איכותי",
"1⁄2 1 כוס כרישה, החלק הלבן + מעט מהירוק – חתוך לרצועות דקות באורך כ- 0.5 ס"מ",
"7-8 שיני שום כתוש",
"1/3-1/2 כוס יין לבן",
"1⁄2 כוס זיתי קלמטה או דומה מגולענים וחצויים לשניים",
"1-2 כפות זרעי שומר יבשים כתושים (אופציונאלי)",
"1-2 כפות עלי קורנית טרי",
"10-15 עלי ריחן טרי – קצוץ גס",
"3/4-1/2 כוס גבינת פטה או בולגרית מפורר (רצוי גבינת עיזים)",
"מלח ופלפל גרוס – לפי הטעם"
],
"recipeInstructions": [{
"@type": "HowToStep",
"text": "לבשל את הפסטה לפי הוראת היצרן, כאשר מוכן, אחרי הסינון לערבב עם 5 כפות שמן זית"
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "לחמם מחבת גדול, רצוי ווק (wok), להוסיף 2-3 כפות שמן זית, להוסיף את הכרישה ולטגן כ- 15 דקות עד אשר מתחיל להשחים."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "להוסיף את השום (פרוס דק מאד או כתוש), לערבב ולהיזהר שהשום לא יישרף, כ- 1-2 דקות, להוסיף זרעי שומר לעוד 1 דקה ולהוסיף את היין, לבשל עד שמירב היין מצומצם."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "להוסיף את הזיתים והריחן, את הפסטה המבושלת ולערבב היטב בסיוע 2 מזלגות. אם יבש או יש צורך, ניתן להוסיף שמן זית או מי בישול מהפסטה, להוסיף מלח ופלפל טרי גרוס (הרבה !) ולשמור חם עד 10 דקות לפני ההגשה – אז להוסיף את הגבינה והקורנית ולתקן תיבול."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "להגיש לשולחן עם גבינת פרמזן מגוררת בצד."
}]
}

יצירת
קשר

    השאירו פרטים

    ואחזור אליכם בהקדם

    03-5344006 לקביעת תור

      השאירו פרטים

      ואחזור אליכם בהקדם