מהי קנדידה וכיצד ניתן לטפל בה?

מאמר אורח

קנדידה היא סוג של פטריה. במבט ראשון, ההבנה שיש פטריה שצומחת לנו בגוף עשויה להיות מפחידה, אך אם מתעמקים בנושא קצת יותר מבינים שבכל עת יש אינספור היווצרויות פטרייתיות בגוף שלנו. הבעיה מתחילה כאשר הן מתרבות יתר על המידה וגורמות יותר נזק מתועלת. במקרים אלה, יש לגבש דרך טיפול מתמשכת (שלמעשה מהווה דרך חיים חדשה לטווח הארוך ולא פתרון זמני) על מנת להחזיר את האיזון לגוף ולשמור עליו לאורך שנים ארוכות, להרגיש טוב ולבצע תחזוקה של בריאות טובה גם בגילאים מאוחרים יותר.

מהי קנדידה?

בסך הכל קיימים בעולם 500 סוגים של הקנדידה, ורק 20 מהם הוכחו בתור פתוגניים, כלומר מעוררי מחלות שונות, כאשר הזן החזק ביותר הוא הגלברטה, הדורשת טיפול מיוחד. הקנדידה מופיעה במעיים, אך יכולה להתבטא גם באמצעות הצטברויות על הלשון, בחלל הפה ובאזור המפשעה. האבחון של קנדידה מתבצע במספר אמצעים: בבחינת הרוק או הדם, באירידיולוגיה (אבחון בגלגל העין – שיטת אבחון משלימה בלבד) וכן בראיון. הבעייתיות הגדולה של אבחון קנדידה היא שהתסמינים שלה דומים מאוד למגוון רחב של מחלות אחרות, כמו רגישות למזונות, מחלת נשיקה ואפילו תופעות פסיכוסומטיות.

החשיבות של טיפול בקנדידה

כל תחומי הרפואה מציעים פתרונות שונים למיגור בעיית הקנדידה, שעשויה לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות: זיהומים וריחות לא נעימים בנרתיק האישה, נפיחות בבטן, קשיי נשימה, בקרב ילדים הקנדידה עשויה לגרום הפרעות קשב וריכוז, כאבי ראש ואפילו הקאות. פעמים רבות הקנדידה היא למעשה המחלה הבלתי מזוהה שרופאים אינם מזהים אצלכם, אך אתם מרגישים חולים, תשושים ומרוקנים. חשוב מאוד שלא להתעלם מהתסמינים ולקבוע דרך טיפול משולבת במסגרת שיתוף פעולה עם רופאים ועם מומחים בתחומים שונים, הן ברפואה הקונבנציונלית והן באמצעות טיפול טבעי בקנדידה במסגרת הרפואה המשלימה.

שיטות טיפול נפוצות – טיפול טבעי בקנדידה לצד טיפול קונבנציונלי

ראוי לציין שכל אדם לוקה בתסמונת הקנדידה בצורה שונה, וכל מהלך טיפול נקבע על פי המאפיינים האישיים שלו, ומה שמתאים למטופל אחד לא בהכרח יתאים לאחר. בין השיטות הקיימות כיום ניתן למצוא:

  • שינוי תזונה – הקנדידה ניזונה מסוכרים ומפחמימות פשוטות, לכן הפסקת צריכה של מזונות אלה ואלכוהול מאפשרת להפסיק את הגידול של הפטריה. כמו כן, הקנדידה מהווה ביטוי לחולשה של המערכת החיסונית, לכן כדאי לצרוך מזונות המחזקים מערכת זו. לבסוף, מזונות המסייעים לניקוי רעלים חיוניים במצבים אלה.
  • הידרותרפיה – טיפול במים היוצא מתוך נקודת הנחה שהפטרייה נצמדת בחוזקה לדפנות מערכת העיכול ויש לנקותה בדרכים שונות בכדי לגרום לה להתרופף ולהישטף החוצה. טיפול במים מהווה את אחת הדרכים להשיג מטרה זו.
  • חימום גניקולוגי – במקרים שבהם שינויי תזונה בשילוב טיפול תרופתי אינם עובדים, ניתן לבצע חימום וחיטוי של אזור הנרתיק (הסובל במידה הרבה ביותר מהופעת הקנדידה) באמצעות מכשיר גינתרם.

ברוב המקרים, שילוב של טיפול טבעי בקנדידה עם עזרים חזקים יותר במידת הצורך נותנים את התוצאה הרצויה – איזון הגוף, שיפור התפקוד הכללי ומיגור הביטויים החיצוניים של המחלה.

יצירת
קשר

    השאירו פרטים

    ואחזור אליכם בהקדם

    03-5344006 לקביעת תור

      השאירו פרטים

      ואחזור אליכם בהקדם