- 4 תפוחי עץ (מומלץ מסוג גרנד)
- 4 כוסות קמח מלא
- 1 שמרית שמרים טריים
- 3/4 כוס דבש
- 1/4 1 כוסות סיידר תפוחים (לא מוגז ולא תרכיז)
- 3 ביצים
- 5 כפות קלוואדוס (ברנדי תפוחי עץ, אפשר גם ברנדי רגיל או יין מתוק)
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- קולפים ומסירים את ליבת תפוחי העץ וחותכים לקוביות.
- מרתיחים את הסיידר, מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים 3 דקות.
- מסננים בעזרת מסננת, מפרידים את תפוחי העץ מהסיידר ומצננים.
- מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הדבש, הסיידר המצונן והברנדי, הביצים והמלח. מערבלים במיקסר עד לקבלת תערובת חלקה, ובתנועות קיפול מוסיפים לתערובת את תפוחי העץ.
- משמנים מנג'טים גדולים ומניחים בתבנית המאפינס. (אפשר להשתמש בתבנית סיליקון למאפינס).
- יוצקים את התערובת לכ- 4\3 מגובה התבנית ומתפיחים עד שהבצק תופח לגובה התבנית.
- אופים כ 25-30 דקות בחום של 180-170 מעלות ועד השחמה.
- מומלץ להגיש חם עם גלידת וניל.
צילום: veganfeast/flickr
{
"@context": "https://schema.org/",
"@type": "Recipe",
"name": "מאפינס דבש בתפוחי עץ",
"image": "https://www.dperla.co.il/wp-content/uploads/2021/06/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%93%D7%91%D7%A9-%D7%95%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99-%D7%A2%D7%A5.png",
"description": "מתכון למאפינס דבש ותפוחי עץ, להכנה קלה ומהירה",
"keywords": "",
"author": {
"@type": "Person",
"name": "דוד פרלה"
},
"datePublished": "2020-10-22",
"prepTime": "PT30M",
"cookTime": "",
"totalTime": "",
"nutrition": {
"@type": "NutritionInformation",
"calories": ""
},
"recipeIngredient": [
"4 תפוחי עץ (מומלץ מסוג גרנד)",
"4 כוסות קמח מלא",
"1 שמרית שמרים טריים",
"3/4 כוס דבש",
"1/4 1 כוסות סיידר תפוחים (לא מוגז ולא תרכיז)",
"3 ביצים",
"5 כפות קלוואדוס (ברנדי תפוחי עץ, אפשר גם ברנדי רגיל או יין מתוק)",
"קורט מלח"
],
"recipeInstructions": [{
"@type": "HowToStep",
"text": "קולפים ומסירים את ליבת תפוחי העץ וחותכים לקוביות."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "מרתיחים את הסיידר, מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים 3 דקות."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "מסננים בעזרת מסננת, מפרידים את תפוחי העץ מהסיידר ומצננים."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הדבש, הסיידר המצונן והברנדי, הביצים והמלח. מערבלים במיקסר עד לקבלת תערובת חלקה, ובתנועות קיפול מוסיפים לתערובת את תפוחי העץ."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "משמנים מנג'טים גדולים ומניחים בתבנית המאפינס. (אפשר להשתמש בתבנית סיליקון למאפינס)."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "יוצקים את התערובת לשלושה רבעים מגובה התבנית ומתפיחים עד שהבצק תופח לגובה התבנית."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "אופים כ 25-30 דקות בחום של 180-170 מעלות ועד השחמה."
},{
"@type": "HowToStep",
"text": "מומלץ להגיש חם עם גלידת וניל."
}]
}