המרכיבים לכ-20 לביבות:
- 3 כוסות ירק שורש מגורר כמו גזר, סלק, שורש סלרי או לפת
- 1 וחצי – 2 כפות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 2 ביצים טרופות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 2/3 כוס שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
* לגרר את הגזר (סלק/שורש סלרי/לפת) על פומפייה גסה לתוך קערה. סוחטים את העיסה בידיים היטב מעל הכיור כדי להוציא כמה שיותר מהנוזלים. מניחים את הירק המגורר הסחוט במסננת בכיור לעוד 20 דקות עד שעתיים.
* מעבירים את הירק לקערה, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הביצים, המלח, הפלפל, הפפריקה והשמיר ומערבבים לעיסה אחת.
* מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את תבנית גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן צמחי כמו קנולה או תירס, או בשמן זית או בחמאה מומסת, תלוי בלביבות. הכי נוח למרוח את נייר האפייה בשומן בעזרת מברשת המיועדת למשיחת מאפים
* בעזרת 2 כפות מניחים על נייר האפייה תלולית מעיסת הלביבות ומשטחים אותן קצת. אופים 10דקות עד להזהבה. מוציאים בזהירות, הופכים בעזרת מרית וממשיכים לאפות עוד 5-7 דקות, עד שהלביבות מזהיבות מהצד השני. מוציאים ומגישים.