ויטמין E, שהינו ויטמין מסיס בשומן, לוקח חלק בנטרול הרדיקלים החופשיים בגוף וגם בתהליך ייצורן של הכדוריות האדומות בדם. הצריכה המומלצת למבוגרים של ויטמין E היא כ-200 מיליגרם, כאשר צריכה זו יכולה לספק לגוף את ההגנה הנדרשת לו מפני מחלות הקשורות ללב ולכלי דם, ואם נוטלים אותו בשילוב של נוגדי חמצון נוספים, מקבלים הגנה גבוהה וטובה יותר. ישנם שמונה סוגים שונים של ויטמין E (או בשמם האחר "טוקופרלים"), כאשר הסוג המוכר לנו הוא זה הנמצא במזונות המגיעים מן החי, כמו דגים, עוף, חלב, ביצים וגם מזונות מן הצומח כמו קטניות, אגוזים, דגנים מלאים, זרעים, אגוזים, וכן מפירות וירקות ואף משמנים מסוימים המגיעים ממקור צמחי.
אילו יתרונות בריאותיים מציע ויטמין E לעור?
ויטמין E מיטיב מאד עם בריאות העור שלנו. ברשימת היתרונות של הוויטמין, בכל הקשור לעור שלנו, אפשר למצוא את היתרונות הבאים:
- מסייע בהגנה מפני נזקים סביבתיים ובייחוד בתקופה כמו שלנו, בה אנו חשופים למפגעים רבים, כמו זיהום אוויר, המשפיעים רבות על עור הפנים שלנו.
- מסייע בהגנה מפני קרני השמש, שאף היא ידועה כמזיקה מאד, ובייחוד כאשר נחשפים אליה לא מעט שעות.
- שמירה על לחות העור, שהיא קריטית כדי למנוע קמטוטים, יובש ומראה פחות חיוני.
- הפחתת דלקות העור, שפעמים רבות יכולות להיות מלוות באי נעימות בשל המראה הנלווה להן.
- הפחתת סימני אקנה, אקזמה ובעיות עור אחרות, שמופיעות בגיל ההתבגרות ואף בגילאים מבוגרים יותר. סימנים אלה בולטים מאד, אך ניתן לטפל בהם באמצעים טבעיים, בעזרת ויטמין E, הידוע בסגולות הבריאות הרבות שלו ובהיותו מסייע לשמירה על בריאות העור.
כיצד ניתן לצרוך ויטמין E באופן טבעי?
לוויטמין E יתרונות רבים, כאמור, בין היתר, כאלה הבאים לידי ביטוי בעור שלנו. אפשר לצרוך ויטמין E באופן טבעי (מה שמומלץ מאד), הן באמצעות תזונה, הן באמצעות מסכות טבעיות והן באמצעות קרמים ומשחות טבעיות. ויטמין E במוצרים אלה מרכך את העור, מעניק לו את ההזנה העמוקה והחשובה שלו הוא זקוק ואף מותיר אותו לאחר השימוש זוהר ורך. הוא מעודד את התחדשות תאי העור, מסיר תאים מתים ומגן על העור מפני אותם רדיקליים חופשיים שפחות טובים לו. כיום ישנם גם מוצרי פילינג המכילים ויטמין E ואף מסכות, המתבססות על הוויטמין כרכיב מזין וחשוב שתורם לעור שלנו.
טיפים לצריכת ויטמין E מהתזונה
צריכת הוויטמין ישירות מהתזונה שלנו מומלצת במיוחד וזאת לאור המזונות הטבעיים הרבים המוצעים לנו, שמכילים ויטמין E. למשל, שקדים, זרעי חמנייה, אבוקדו ועוד. מומלץ (ככל האפשר) לצרוך ויטמין E מהתזונה ואף לייצר שילובים בין מזונות שונים, שעוזרים לנצל כהלכה את הוויטמין.
- אפשר למשל להכין גבינת שקדים מתובלת, שטעימה על לחם או לצד הסלט ומכילה שקדים שעשירים בוויטמין E.
- ירקות למיניהם, אותם ממלאים בפירות יבשים וגם בגרעינים הם מאכל נפלא וטעים שגם מכיל ויטמין E.
- אם אתם מחובבי המתוקים, הכינו מרציפן (יש לא מעט מתכונים ברשת), כדי שתוכלו ליהנות מהוויטמין שמצוי בשקדים.
- מעבר לכך, אפשר למצוא כיום גם שמנים צמחיים, המהווים תוספת מושלמת לקינוחים, סלטים וגם לתבשילים רבים. שמנים כמו שמן שקדים, שמן קוקוס ושמן אבוקדו מכילים ויטמין E ומעבר לכך גם מוסיפים טעם מיוחד.
ריכזנו עבורכם רשימה קצרה ומסודרת של מזונות עשירים בוויטמין E, שיש לכל אחד מאתנו בבית:
- גרעיני חמנייה
- שקדים
- אגוזי לוז
- נבט חיטה
- מנגו
- דלורית
- אבוקדו
- ברוקולי
- תרד
- קיווי
- עגבנייה ועוד.
בעזרת רכיבים אלה תוכלו להכין מאכלים ומנות מצוינות ומשביעות ובשילוב עם רכיבים נוספים תקבלו ארוחה משביעה. אם אתם מעוניינים, למשל, בחטיף בריא שגם מכיל ויטמין E, הנה רעיון: קחו תפוח עץ, פרסו אותו לפרוסות, מרחו על כל פרוסה חמאת בוטנים ונשנשו לכם בהנאה. פשוט, קל, טעים ובריא.