אקנה בחזה
פצעים אקנה בחזה הוא ביטוי מובהק של אקנה והגורמים לכך הם שונים. אחד מהם הוא תזונה. קיימים מזונות מסוימים שכאשר צורכים אותם הם עלולים לגרום להתפרצויות אקנה, בין היתר גם בחזה.
גם גורמים סביבתיים ממלאים תפקיד מכריע. לדוגמא, מזג אוויר חם ולח היוצר זיעה בעקבותיה מתפתחת אקנה. גם לבחירת הבגדים יש תפקיד מרכזי בהתפרצות אקנה. בדים שאינם נושמים גורמים לסתימת הנקבוביות ולעליה בסבירות התפרצות אקנה בחזה. בנוסף, שימוש בתרופות מסוימות עשוי לגרום לתופעות לוואי, ביניהן לאקנה.
עד כמה אקנה בחזה יוצר אי נעימות?
אקנה באופן כללי הוא תופעה לא נעימה בלשון המעטה, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר על אקנה בחזה. במצב של אקנה בחזה, אי הנעימות מחולקת ל-2 היבטים כלליים, ההביט האסתטי וההיבט הפיזי.
- אסתטיקה – האופן שבו אקנה בחזה נראה על גבי העור בא לידי ביטוי בפצעונים, נקודות שחורות ועוד. כל אלה, גורמים לאסתטיקה של אזור החזה לרדת, ובהתאם לכך מובילים לאי נעימות ברמת הביטחון העצמי, מגבילים אותנו בלבישת פריטים שונים.
- ההיבט הפיזי – לצד האופן שבו אקנה בחזה נתפס במראית העין, גם הימצאותם של פצעונים בחזה ברמה הפיזית גורמת לאי נעימות לא קטנה. למי מכם שלא חווה, פצעונים הם לא דבר נעים, ופעמים רבות הם כואבים כאשר אנחנו נמצאים בתנוחות שונות אשר מפעילות עליהם לחץ כגון שכיבה על הבטן. לכן, גם ברמה הפיזית אקנה בחזה גורם לאי נוחות ונעימות גדולים.
הסיבות לאקנה בחזה: מה גורם לתופעה להופיע?
באופן כללי תופעת האקנה בחזה נגרמת בעקבות מצב דלקתי בו נסתמים זקיקי השיער על ידי שומן או תאים מתים. הגורמים עצמם שמובילים למצב שכזה הם מגוונים, ויכולים להגיע ממקומות שונים:
- השפעות הורמונליות – אחד הגורמים המרכזיים הוא השפעה של ההורמונים על האופן שבו הגוף גדל ומתפתח, בעיקר בגיל ההתבגרות.
- הרגלי תזונה – תזונה לקוייה אשר כוללת צריכה מוגברת של שומנים, פחמימות וסוכרים, מגבירה את היווצרות תופעת האקנה, ו"מזינה" את הפצעונים והתסמינים הפיזיים שמגיעים איתה.
- הרגלים התנהגותיים – אי שמירה על ניקיון הגוף, ובפרט החזה, והמצאות עם חולצה או גורמים שמונעים מאזור החזה לנשום ולהיות מאוורר במשך זמן רב במהלך היום, מהווים גם הם גורמים להופעת האקנה.
- גורמים סביבתיים – חום, לחות, הזעה ועוד, מהווים גם הם גורמים לא קטנים בכלל שיכולים לעורר את האקנה, ולגרום להתפרצות משמעותית.
טיפול באקנה בחזה
אקנה בחזה ובגב נפוץ פחות מאקנה בפנים ומופיע אצל גברים ונשים כאחד. אקנה בחזה עלול לגרום לירידה בביטחון העצמי. פצעים על החזה נשים פוגעים בהן מיוחד והן נאלצות להסתיר את המחשוף ולהיות מוגבלות בלבושן כדי להסתיר מראה לא אסתטי.
כדי לטפל ביעילות באקנה בחזה ניתן לשלב בין נקיטת אמצעים למניעת אקנה ובין טיפול בה. בראש ובראשונה חשוב לשמור על היגיינה נאותה. ניקוי קבוע של אזור החזה מסייע במניעת הצטברות שומנים ותאי עור מתים ויכול להפחית בסימפטומים.
בנוסף, התאמת מוצרי הטיפוח לעור היא קריטית כמו גם התייעצות עם רופא עור במקרה של החמרה בתסמינים.
תרופות מרשם וללא מרשם יכולות גם הן להיות יעילות בטיפול באקנה בחזה. ובנוסף, תרופות טבעיות אשר יכולות לסייע במידה רבה. הרפואה הסינית מציעה תכשירים צמחיים וטיפולים אפקטיביים ביותר להרגעת העור.
בסך הכול גישה מקיפה הכוללת תרופות רפואיות וטבעיות יכולה היות יעילה בטיפול ובמניעת אקנה בחזה, בטיפוח עור בריא יותר ובהשבת הביטחון העצמי.
טיפול באקנה: אילו סוגי סבונים מומלץ להשתמש לטיפול וכיצד להשתמש בהם?
אם עלה בראשכם להשתמש בסבונים כאלו ואחרים על מנת לשמור על אזור החזה נקי ומחוטא, ובכך לסייע לאקנה להיעלם בצורה מהירה ובריאה יותר, זה בהחלט רעיון טוב. עם זאת, חשוב לדעת שלא כל הסבונים אכן יסייעו לכם, ולעיתים אתם עלולים אף להחמיר את המצב.
אם כך על מנת להקל על אקנה בחזה, מומלץ להשתמש בסוגי סבונים טבעיים המיועדים לטיפול באקנה, או לכל הפחות סבונים טבעיים בעלי פעילות אנטי דלקתית, כזו שתסייע בייבוש העור לצד הניקוי שלו, וכן בנפילת הפצעונים בצורה טבעית, נכונה ובריאה.
כמו כן, השימוש בסבונים באזור החזה צריך להתבצע ביסודיות אך בעדינות רבה, שכן קילוף או פציעה של הפצעונים עלול לגרום לצלקות שמהן קשה להיפטר.
דגל אדום: מה אסור לעשות כחלק מטיפול באקנה בחזה?
באופן כללי, כשרוצים לטפל באקנה, מומלץ להימנע ככל הניתן מכל דבר שנכלל תחת הגורמים לתופעה, כפי שדיברנו עליהם קודם לכן. בתוך כל אלו, מומלץ במיוחד להימנע מאכילת מאכלים שומניים, שכן אלו מלבים ומזינים את הפצעונים והשומנים בעור, ובכך מקשים על המחלה להיעלם.
כמו כן, אם אתם רגילים להשתמש במשחות כאלו ואחרות שמזינות את העור בלחות ובשמנים שונים, מומלץ לשקול להפסיק את השימוש בהם לעת עתה, או לכל הפחות להתייעץ עם גורם מומחה באשר לשימוש בהם, שכן גם הן עלולות לעודד את האקנה בחזה, במקום להיפטר ממנו. על כל פנים, משחות וקרמים טבעיים עדיפים יותר במצב שכזה.