טיפים להרגעת עור התינוק במקרה של אסטמה של העור אצל תינוקות

אסטמה של העור או אטופיק דרמטיטיס, היא מחלה כרונית דלקתית של העור הנובעת מהפרעה בתהליך יצירת שכבת העור העליונה. כאשר העור בריא, התאים מתחדשים בצורה אחידה ושומרים על הגוף. בעת אטופיק דרמטיטיס קיימת הפרעה בתהליך, העור אינו מוגן וחודרים אליו גירויים שונים הגורמים להיווצרות דלקות בעור. אסטמה של העור מתבטאת במראה לא אסתטי של עור יבש, נגעים, פריחה בולטת, שלפוחיות וגלדים המלווים בתחושת גרד. חשוב לטפל בסימפטומים הללו כדי לא להגיע למצב זיהומי וכדי להקטין את אי-הנוחות בגוף.

ההבדל בין אסטמה של העור אצל ילדים ומבוגרים

הסימפטומים של  אטופיק דרמטיטיס אצל ילדים, החל מגיל חודשיים, הם פריחה באזורי הפנים, הקרקפת ובמפרקים, הברכיים והמרפקים.

אצל ילדים מגיל שנתיים ומעלה הפריחה מופיעה לרוב בקפלי הגוף, בשקעים של הברכיים והמרפקים ובצוואר.

אצל מבוגרים הסימפטומים מופיעים במגוון רחב יותר. תיתכן פריחה בקיפולי העור בדומה לזו המופיעה אצל ילדים. אך תיתכן גם הופעה בודדת של פריחה היכולה להופיע סביב העפעפיים, בכפות הידיים או פריחה מפושטת באזורים המיישרים של הברכיים והמרפקים.

הגורמים לאטופיק דרמטיטיס או בשמו השני אסטמה של העור אצל תינוקות וילדים, יכולים להיות שימוש בסבון או משחות אשר מגרים את העור, בד סינטטי, שינויי טמפרטורה או הזעה. בנוסף, אלרגנים דוגמת קרדית אבק הבית עלולים לגרום להופעת גירוי בעור ולפריחה.

אצל מבוגרים, אסטמה של העור עשויה להיגרם מתזונה לקויה ומזון מעודד אלרגיה כגון סויה ביצים, בוטנים וכד'.

גורמים נוספים לאסטמה של העור אצל מבוגרים הם אקלים יבש, מתח נפשי ממושך, שימוש בסבונים או בתכשירים קוסמטיים המייבשים את העור וחשיפה ממושכת לחומרים מזיקים כגון חומרי הדברה, אלכוהול, עישון, ועוד.

איך להגן על עור התינוק מפני המחלה?

כדי למנוע התפתחות של אטופיק דרמטיטיס או לצמצמה באופן ניכר, מומלץ לסגל כמה הרגלים:

  • צמצום מגע עם אלרגנים. להפחית עד כמה שניתן מגע של התינוק עם חומרים בעלי פוטנציאל אלרגני כגון, דטרגנטים, כימיקליים ואבק. לצורך זה כדאי להשתמש בחומרי כביסה עדינים, תכשירי רחצה ייעודיים ולהעדיף בגדי כותנה לא צמודים.
  • הפחתת הגרד. הגרד מחריף את הנגעים לכן חשוב לנסות ולהפחית אותו. קשה אמנם להסביר לפעוט לא לגרד אך רצוי להקפיד על ציפורניים גזורות היטב ולהשתמש בתכשירים מרגיעים ומפחיתי גירוי.
  • המחלה מחריפה בעונות מעבר לכן בתקופות אלו מומלץ להקפיד יותר על סיכוך ולחות העור. מומלץ גם לרחוץ את התינוק במים פושרים ולנגבו בטפיחות עדינות. ניגוב חזק עלול להסיר שומנים חיוניים מהעור ולפגוע בשכבת ההגנה הטבעית שלו.
  • להימנע מחימום יתר של החדר.

כיצד להרגיע את עור התינוק שסובל מאסטמה של העור?

הוספת שיבולת שועל. מכניסים שיבולת שועל לתוך בד ואת הבד מרטיבים במים חמימים. סוחטים אותו על עור התינוק ובתוך מי האמבט. ניתן גם למצוא תכשירים המכילים מיצוי של שיבולת שועל.

לאחר הרחצה מומלץ למרוח קרם טיפולי המכיל  חומרים טבעיים מרגיעי עור  ,[ יש מגוון גדול של משחות מקלות ויש להתנסות עד שמוצאים את הקרם אליו העור מגיב טוב ]

אם התינוק סובל מגירודים אפשר לנסות ולהקל עליו על ידי קירור העור עם משהו קריר כמו בד עם קרח.

איזו תזונה עוזרת לשמור על העור?

לתזונה יכולה להיות השפעה על התפרצות המחלה. מכיוון שקיים קשר בין אלרגיה לאטופיק דרמטיטיס, מומלץ להימנע מחמשת סוגי המזון האלרגנים ביותר: מוצרי חלב, ביצים, גלוטן, בוטנים וסויה. וכמובן גם ממזון מעובד וכזה המכיל סוכרים.

בנוסף, כדאי ליטול תוספי תזונה (בייעוץ עם מטפל) הבאים שנמצאו יעילים באיזון התגובה הפנימית היוצרת את הדלקות בעור:

  • שמני אומגה GLA ובמיוחד אומגה 3. כדאי לבחור באומגה 3 שאינה מופקת מדגים כדי להימנע מרעלים שמקורם בים. מומלץ גם לצרוך שמן בוראז', שמן נר הלילה, שמן המפ או שמן פשתן.
  • אבץ המסייע לאנזים המסלק חומרים מגרים ומעודדי דלקות.
  • ויטמינים E ו-A.
  • 12B במידה ויש חוסר שעלול להשפיע לרעה על הגירוי והגרד.
  • פרוביוטיקה –הוספת חידקי מעיים חיובים משפרת את מהלך המחלה ומפחיתה את התגובה האלרגית .

התזונה שמומלץ להתבסס עליה לשיפור הסימפטומים של המחלה הם:

  • פירות וירקות חיים ומגוונים.
  • עלים ירוקים כגון כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, נענע, נבטים.
  • קטניות מונבטות העשירות במינרלים וויטמינים.
  • מאכלים המכילים חומצות שומן חיוניות שיכולות לסייע בהפחתת הדלקתיות, כגון אבוקדו, אגוזים ושקדים, שמן זית, זרעי צ'יה וזרעי פשתן.
  • יש להימנע מאוכל חריף ,מטוגן, יין ,אלכוהול וקופאין.

מתי יש לגשת לרופא?

כאשר מדובר בדלקת חריפה אשר אינה עוברת, החמרה בסימפטומים המלווה בחום גבוה, הופעת שלפוחיות באזור המחלה או החמרה בעקבות הפסקת הטיפול, יש לפנות באופן מידי לרופא ילדים או רופא עור.

סיכום

אסתמה של העור היא מחלה דלקתית כרונית של העור ולרוב היא מתפרצת בילדות. היא באה לידי ביטוי בפריחה וגרד ויובש של העור. לרוב היא נגרמת מחשיפה לחומרים מגרים. בגיל מבוגר, לחץ נפשי עלול להחמיר את המחלה.

הטיפול התרופתי כולל תכשירים להקלה על הגירויים בעור, שמירה על לחות העור, טיפול תזונתי ולעיתים גם טיפול תרופתי.

הטיפול הטבעי ברפואה סינית כולל התאמת צמחי מרפא אנטי דלקתיים ומורידי גרד לשתייה  ,התאמת וויטמינים ומשחות טבעיות , שינוי תזונתי  וסדרת טיפול דיקור [ לא כואב  ]  לאיזון מערכת החיסון והפחתת הגרד והדלקת.

 

 

יצירת
קשר

    השאירו פרטים

    ואחזור אליכם בהקדם

    03-5344006 לקביעת תור

      השאירו פרטים

      ואחזור אליכם בהקדם